Blogindlæg

17. Helsingør Dagblad: Michael Hjelvang takker af

I morgen bringer Helsingør Dagblad denne artikel om min reception på torsdag, min bog og om livet som selvstændig. Du kan allerede nu læse med her på bloggen:

Skærmbillede 2016-06-20 kl. 21.14.16

Afskedsreception: Michael Hjelvang takker af

Torsdag d. 23. juni mellem kl. 14 og 16 afholder Michael Hjelvang afskedsreception i det nye bilhus på HC. Ørstedsvej 10 i Helsingør.

VI ER PÅ ÅRETS SIDSTE FORÅRSDAG – d. 31. marts 2016 – og det er en spændt Michael Hjelvang, der med raske skridt er på vej ind på sin chefs kontor. Med sig i hånden har han en opsigelse:

– Det er en dag, jeg aldrig glemmer. Jeg har i 13 år været ansat som salgschef hos Ford i Helsingør. Og mit hjerte slog adskillige kolbøtter, mens jeg sad og betragtede min chef – Per Falken – der uden at fortrække en mine, læste min opsigelse. Heldigvis tog han det rigtig pænt og vi skilles i dag som de bedste venner, siger Michael Hjelvang.

HJÆLP TIL FORÆLDRENE er den bedste håndsrækning et barn kan få

Grunden til at Michael Hjelvang valgte at opsige sin stilling, falder i flere tempi. For det første er han i gang med at opbygge sin egen virksomhed – Barnets Tarv. For det andet ønsker han at sætte fokus på det familieretlige system og endelig for det tredje ønsker han at hjælpe nogen af de mange opbrudte skilsmissefamilier:

– Vi har store problemer med den måde, hvorpå vi på børneområdet har valgt at indrette vores system. Og det er desværre min erfaring, at rigtig mange børn og voksne kommer i klemme. Afgørende for al hjælpekunst er – som anført af Søren Kierkegaard – at møde mennesker der, hvor de er. Og det er en af kerneværdierne hos Barnets Tarv.

DEN FØRSTE OPGAVE for Barnets Tarv bliver udgivelsen af Michael Hjelvangs erindringsbog ‘Lige her, far’, som udkommer senere på året. Herudover vil Barnets Tarv have som ambition at gøre en forskel for skilsmisseramte familier – og særligt de involverede børn, dels i form af rådgivning og dels i form af foredrag og kurser.

– Hjælp til forældrene er den bedste håndsrækning et barn kan få, siger Michael.

INGEN AFSKED UDEN EN RECEPTION

Men inden Michael Hjelvang for alvor slår sig løs som selvstændig, er det hans ønske, at sætte et solidt punktum for de 13 år, som bilernes mand:

– Det har for mig været 13 givende år hos Ford Helsingør (henholdsvis Harries Andersen og Falken & co, red.) og ingen afsked uden en reception. Jeg håber derfor at se kunder, venner af såvel det nye som det gamle bilhus, forretningsforbindelser, familie og venner til min afskedsreception, siger Michael Hjelvang.

Receptionen finder sted torsdag d. 23. juni mellem kl. 14 og 16 i det nye bilhus på HC. Ørstedsvej 10 i Helsingør. Og Michael Hjelvang lover, at folk nok skal komme hjem i rette tid til at tænde bål og synge ‘Midsommervisen’:
– Jeg glæder mig til at se mange af de mennesker, der gennem de seneste mange år har beriget mit liv og jeg håber ligeledes at kunne give hånd til en række af de mange mennesker, der lige nu følger mig på min blog – www.barnetstarv.com. Det betyder rigtig meget for mig. Omvendt lover jeg, at vi er færdige i god tid inden, vi skal fejre, at midsommeren er over os, siger Michael Hjelvang.