Børns Vilkår

ForældreTelefonen

ForældreTelefonen hos Børns Vilkår er gratis børnefaglig rådgivning til alle forældre og pårørende, der har spørgsmål, som omhandler børn.

Jeg har haft stor glæde af ForældreTelefonen – det samme har mine pårørende. Vi føler alle, at vi er blevet mødt af dygtige og kompetente folk, der udelukkende har fokus på barnets tarv.

foraeldretelefonen

Du kan ringe på ForældreTelefonen på  35 55 55 57. Telefonen er åben mandag, torsdag og fredag fra kl. 11.00 – 17.00. Og tirsdag, onsdag og søndag fra kl. 15.00 – 21.00.

Du kan læse mere om ForældreTelefonen her

Bente Boserup, seniorkonsulent hos Børns Vilkår 

Én af de eksperter, som har gjort stort indtryk på mig, er Bente Boserup. Ud over at være seniorkonsulent hos Børns Vilkår har hun også gennem 15 år været chef for BørneTelefonen.

Jeg lytter meget til Bente Boserup og er også så heldig, at min egen sag er blevet drøftet med hende.

Bente Boserup

“De fleste børn vil gerne høres, når det handler om, hvor de skal bo og hvor meget de skal være sammen med deres far og mor. Det er jo kun dem, der ved, hvordan det er at være barn i en familie, hvor forældrene er gået fra hinanden.” 

Bente Boserup, Radio24syv, d. 28. oktober 2013 i et interview om børns ret til at blive hørt.

Du kan høre hele interviewet med Bente Boserup her

BørneTelefonen 

BørneTelefonen er børnenes linje til rådgivning, trøst eller bare en voksen, der har tid til at lytte.

Jeg har ikke selv erfaringer med BørneTelefonen men jeg har hørt mange rørende eksempler på børn, der ringer ind.

Eksempelvis dette skilsmissebarn:

boernetelefonen_0

“Hvis der bare havde været lidt mere tid – eller hvis de voksne i Statsforvaltningen havde talt med mig mere end blot en enkelt gang – så ville jeg måske have sagt, hvad det er,  jeg i virkeligheden gerne vil.”

 

Børn kan ringe gratis og anonymt til BørneTelefonen på tlf. 116 111. Telefonen er åben alle dage fra 11 til 23 året rundt.

Du kan læse mere om BørneTelefonen her