Medarbejdere

Ledelse 

Virksomheden tegnes af direktør og stifter, Michael Hjelvang. 

Michael Hjelvang og Mette Kathrine Larsen udgør i fællesskab virksomhedens ledelse. 

Michael Hjelvang 

Michael Hjelvang er født d. 8. januar 1974 og har en søn fra 2007. Michael skriver i Barnets Tarv en blog om sine egne subjektive oplevelser med den måde, hvorpå vi har valgt i Danmark at skrue vores skilsmissesystem sammen. Bloggen er et udtryk for Michaels subjektive betragtninger og Mette har ikke noget med bloggen at gøre. Videre skiver Michael også på en selvbiografisk roman, som ventes at blive udgivet i november 2017. Og endelig fungerer Michael som erfaringsekspert og rådgiver for andre, der måtte have lyst til at stå frem med deres historie. 

Mette Kathrine Larsen 

Mette  Kathrine Larsen  er uddannet journalist og jurist med speciale i familieret og konfliktmægling. Mette står for den juridiske rådgivning og den daglige drift.

Du kan her læse mere om den rådgivning vi i Barnets Tarv tilbyder samt booke en tid

Videre bruger Mette i Barnets Tarv også sin journalistiske baggrund i form af rådgivning til de skilsmisseforældre, der måtte overveje at gå pressens vej ligesom hun også skriver relevante nyhedsartikler på skilsmisseområdet. Endelig står Mette også for håndteringen af de sociale medier og tager løbende del i den offentlige debat i et forsøg på at gøre såvel magthavere som ‘almindelige mennesker’ opmærksomme på de udfordringer, der kan være med vores skilsmissesystem. Tonen på de sociale medier kan ofte være hård og bølgerne går typisk højt, når eksempelvis fædre- og mødreorganisationer tørner sammen. For Barnets Tarv er det af afgørende betydning, at vores indspark til den offentlige debat er objektive, saglige og kønsneutrale. 

Nedenfor kan du læse en beskrivelse af Mettes profil samt hendes CV:

Profil

Aftenshowet, DR1

Ved siden af sit nye job som jurist og journalist i Barnets Tarv arbejder Mette lige nu som freelancejournalist på Aftenshowet på DR1. 

Go’morgen Danmark, TV 2

Fra februar 2015 til december 2015 arbejdede Mette som journalist på Go’ morgen Danmark på TV 2. Her var Mettes opgave dels at lave perspektiverende fjernsyn med nyhedernes hovedpersoner – både “almindelige” mennesker med noget på spil og magthavere og beslutningstagere – men også selv at stampe historier op fra bunden.

Nedenfor kan du læse en række konkrete eksempler på de historier, Mette i sin tid på Go’ morgen Danmark gravede frem:

Sønnens mor anklagede fejlagtigt Jesper for at være pædofil: Nu kan han endelig se sin dreng igen

Jesper har ikke set sin søn i fem år – nu har han fået forældremyndigheden

Morteza skal forlade Danmark i morgen: Kender ingen i Afghanistan

Blev udvist af Danmark: Nu er 16-årige Abolfazl angiveligt fundet død i Afghanistan

Slog samlever ihjel og fik forældremyndigheden: Nu vil minister ændre loven

Ellemann: Drabsmænd skal ikke have forældremyndighed

Mor fandt Lucas ved åen: Mobbet til selvmordets rand

Steffie misbrugt fra spæd: Kunne social efterretningstjeneste have hjulpet?

Er du også egnet som forælder i din nabokommune?

DR2 Undersøger

Fra december 2014 til februar 2015 lavede Mette – sammen med cavlingmodtager, Christian Andersen, – dokumentaren “Fædre under mistanke” på DR2. Dokumentaren fik massiv presseomtale i marts 2015, og det hele kulminerede, da TV 2 nyhederne d. 12. marts 2015 toppede på DRs historie. 

Dokumentaren “Fædre under mistanke” havde følgende programomtale: 

“Jeg skulle have udsat min søn for seksuelle overgreb og vold. Det påstår hans mor i hvert fald.” Sådan fortæller Jesper Simonsen om den udokumenterede beskyldning, der er årsagen til, at han ikke ser sin 8- årige søn. Han er en af de fædre, der er afskåret fra sit eget barn. Op mod 60 gange om året bliver en skilsmisseforælder uberettiget beskyldt for at have begået overgreb. Men selv om beskyldningen viser sig at være falsk, får den ofte afgørende betydning for både barn og forældre. DR2 Undersøger afdækker de udokumenterede beskyldninger, og undersøger, om der findes advokater, der er med til at skabe konflikter.

Du kan læse mere om programmet her:

Familieadvokater optrapper konflikt mellem forældre

Efter programmet rejste to advokater kritik af DR og krævede genmæle i forbindelse med omtalen af programmet. I maj 2016 slog Pressenævnet fast, at DR ikke havde tilsidesat god presseskik i forbindelse med udsendelsen.

Du kan læse mere om Pressenævnets afgørelse her: 

Advokater fik ikke ret i klage over DR2-program

Og du kan i nedenstående blogindlæg læse mere om, hvordan Michael Hjelvang i forbindelse med optagelserne til dokumentaren “Fædre under mistanke” kom i kontakt med Mette Kathrine Larsen: 

15. Fædre under mistanke frikendt

Radio24syv

Mettes vej ind i journalistikken startede på Radio24syv, hvor hun også har været i praktik. På radioen har hun blandt andet været ansvarlig for projektet “Skilsmisse-Danmark.”

Du kan her lytte til de mange radioindslag fra Skilsmisse-Danmark: 

Skilsmisse-Danmark

Konkret har Mette eksempelvis lavet historierne om, at børn ikke bliver hørt i skilsmissesager. At advokater rådgiver i fusk og svindel. At det lønner sig at lyve sig vej til skilsmissebørnene. Og at stribevis af de børnesagkyndige psykologer dumper med et brag. Alt sammen noget der har medvirket til det, som vi idag kender som skilsmissepakke 1 og 2 og som senest mundede ud i, at børne- og socialminister, Mai Mercado, d. 20. juni 2017, præsenterede et nyt skilsmisseudspil. Nedenfor et udpluk af de historier, som Mette i forbindelse med projektet “Skilsmisse-Danmark” har lavet:

Børn bliver sjældent hørt i skilsmissesager

Statsforvaltningen laver stribevis af fejl i skilsmissesager

Ventetider i skilsmissesager strider mod international lovgivning

V og K vil have regeringen til at handle på ventetider i skilsmissesager

Advokater arbejder gratis i børnesager

Psykologers fejl i børnesager holdes hemmelige

Advokater rådgiver i skilsmissesnyd – giver »recept« på at få forældremyndighed

Videre tilrettelagde Mette, i sin tid på Radio24syv, også tre radiodokumentarer. Du kan lytte til dokumentarudsendelserne her:

Dokumentar

Retten til to forældre – del 1

Retten til to forældre – del 2

Mette har i øvrigt også beskæftiget sig en del med anbragte børn, og har beskrevet, hvordan kommunerne laver fejl på fejl i børnesagerne. I forhold til børne- og socialområdet har Mette derfor et indgående kendskab samt et bredt kildenetværk.

Indstillet til pris 

I februar 2014 var Mette blandt de 20 journalister, der blev indstillet til en pris for topjournalistik. Mette blev blandt andet indstillet for sin “enestående journalistiske præstation med projektet Skilsmisse-Danmark på Radio24syv.”

Personlig udvikling og lederudvikling 

Videre har Mette også arbejdet med personlig udvikling og lederudvikling i konsulentfirmaet IB Persona, hvorfor hun har en god forståelse for mellemmenneskelige relationer, konflikthåndtering, bevidstgørelse af menneskelige ressourcer samt måden hvorpå vores adfærd og fleksibilitet påvirker vores relationer til andre mennesker og til os selv. 

Andre uddannelser

Mette er uddannet spinninginstruktør, løbeinstruktør, fitnessinstruktør og personlig træner og har arbejdet i Fitness dk i Aalborg som receptionsleder, spinninginstruktør, fitnessinstruktør, personlig træner og som instruktør på Fitness dks eliteløbehold. Videre har Mette osgå stiftet løbeklubben Nordkraft i Aalborg og senere har hun undervist i løbeklubben Sparta i København.

Privat

Mette er født d. 11. marts 1982 og er opvokset på en lille gård i Vestjylland mellem Ølgod og Grindsted.

Mette elsker at løbe – ikke mindst de lange distancer – og hun har derfor løbet mere end 20 marathonløb, 40 halvmarathons samt et hav af 10 km. løb. Videre har Mette også løbet tre ultraløb: To x 6-timers løb samt et enkelt 100 km. løb. I dag bliver det ikke til mere end to til tre løbeture om ugen på omkring 10 km.

Som person er Mette en sejtrækker og en fighter – både fysisk og mentalt. Og hun gør sig umage, til hun har lært det, hun måtte have sat sig for.

 

CV

Erhvervserfaring 

05/2016 – nu:

Journalist på Aftenshowet på DR 1.

03/2015 – 12/2015:

Tilrettelægger og journalist på Go’ morgen Danmark på TV 2: (Har blandt andet arbejdet med de lidt tungere historier i krydsfeltet mellem jura og journalistik.)

12/2014 – 02/2015:

Freelancejournalist på DR2 Undersøger: (Tilrettelagde i samarbejde med journalist, Christian Andersen, dokumentaren “Fædre under mistanke.”)

02/2014 – 11/2014: 

Journalist på Radio24syv: Vært og tilrettelægger på serien “Skilsmisse-Danmark”, graverjournalist i krydsfeltet mellem jura og journalistik, dokumentarist med fokus på familieretlige problemstillinger, redaktør på programmet Reporterne, nyhedsjournalist og journalist på Radio24syv Morgen. 

08/2013 – 01/2014: 

Praktikant på Radio24syv 

11/2011 – 07/2013:

Produktionsassistent på Radio24syv 

09/11 – 06/2014:

Konsulent og sekretær hos konsulentfirmaet IB Persona, som arbejder med lederudvikling og personlig udvikling. 

01/2008 – 04/2011:

Receptionsleder, centerchef, personlig træner, fitnessinstruktør, spinninginstruktør og instruktør på et eliteløbehold i Fitness dk i Aalborg. 

08/2007 – 12/2007:

Receptionist i Fitness dk i Valby

05/2007 – 07/2007: 

Assistent, Danmarks Radio, S&R Reception og Omstilling

05/2005 – 06/2006:

Bogholder, fundraiser og juridisk konsulent i Public Demand Agency

10/2004 – 04/2005:

Juridisk konsulent på Grønlands Arbejdsgiverforening i Nuuk

07/2001 – 12/2001:

Informationsmedarbejder i Legoland i Billund

Uddannelse 

02/2013 – 02/2014:

DMJX, Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i København

09/2007 – 01/2013:

Cand.jur fra Københavns Universitet (med speciale i familieret og konfliktmægling)

09/2006 – 06/2007:

Stud. BA.jur (Århus Universitet) 

08/1998 – 06/2001:

Studentereksamen, Grindsted Gymnasium 

Frivilligt arbejde  

01/2012 – 12/2013:

Løbetræner i Sparta (hold 5 minutter pr. kilometer) 

04/2011 – 01/2012: 

Formand, stifter og løbetræner i Nordkraft Løb & Motion i Aalborg 

Supplerende uddannelser 

09/2010 – 10/2010:

Eliteløbeinstruktør ved Instruktørskolen i Århus 

03/2010 – 04/2010:

Fitnessinstruktør ved Instruktørskolen i Århus 

09/2008 – 10/2008:

Spinninginstruktør ved Instruktørskolen i Århus 

01/2008 – 12/2008:

Fitness dk lederakademi: Personligt lederskab, økonomisk styring, faglig ledelse, brancheforståelse og præsentationsteknik.