Blogindlæg

Skilsmissebørn skubbes fra skrivebord til skrivebord

– Jeg er rystet.

I alt har 61 mennesker været inde over vores skilsmissesag – hvoraf 41 af dem er myndighedspersoner. Det er rigtig mange mennesker, der er stemplet ind og ud af min søns liv. Og ind og ud af en kompleks skilsmissesag. Ingen tager ansvar. Sagsmapperne bliver tykkere og tykkere. Og konsekvensen er en sag der – smækfyldt med fejl – cykler rundt i systemet. Havde det ikke været for de jurister, advokater og psykologer, der hjælper mig, så ved jeg ganske enkelt ikke, hvor min søn og jeg havde været i dag.

Løsningen må for mig at se være at samle børnesagerne ét sted – eksempelvis ved en familiedomstol. Én myndighed og én central koordinator i hver eneste sag. Socialminister Karen Ellemann har netop lanceret et større udspil på skilsmisseområdet. Og forhandlingerne er i gang på Christiansborg. Del og like meget gerne dette opslag, så vi kan få gjort landets politikere opmærksomme på, hvor galt det står til i Skilsmisse-Danmark.

Du kan læse mere om problematikken ved, at børnesagerne kontinuerligt skifter hænder via dette link:
En børnesag kan have 30 sagsbehandlere – men ingen løsning