Barnets Tarv

barnets_tarv_logo_2023_V1.jpg

Bogudgivelse

Michael Hjelvang arbejder lige nu på en bog om sine egne oplevelser som skilsmisseforælder. Der er tale om en autofiktiv roman med titlen Frikendt. Det er Michaels første bog og er fortællingen om en forælders kamp for – og insisteren på – at være en del af sit barns liv. Et liv som han langsomt blev forment adgang til. Bogen har været undervejs siden 2016 og flere har spurgt, hvorfor det tager så lang tid, og hvornår Michael forventer, at bogen udkommer. Svaret er, at det er vanvittigt komplekst at skrive en bog om en konfliktfyldt skilsmisse, og Michael oplyser i september 2021 følgende om bogen:

”Der er i processen mange hensyn at tage – særligt hensynet til min søn. Det er vigtigt for mig, at min søn ikke føler sig udstillet og at han ikke føler, at dem han har kær, bliver udstillet. Videre er det vigtigt for mig, sandfærdigt at kunne berette om mine oplevelser og endelig er det vigtigt, at mine beretninger ikke er skrevet i affekt, og at den bog, jeg for snart fem år siden startede på, får den rette mængde af tid til at lagre. Jeg er glad for, at jeg ikke med det samme udgav min bog, for der er mange ting, jeg i processen har ændret. Emner som i dag synes irrelevante, emner hvor jeg klart har været i mine følelsers vold og emner, som har udstillet min søn. Alt sammen er det noget, der nu pågår en redigeringsproces, og er der noget, der i forbindelse med bogens tilblivelse er gået op for mig, så er det, at den vigtigste ingrediens er tid.”

Mange har allerede forudbestilt bogen og bestillingerne er noteret. Der åbnes op for nye bestillinger, når vi har noget mere konkret om en udgivelsesdato.